måndag 25 april 2016

4 månaders kontroll

Så den lilla filuren växer!!! Idag var det läkarkontroll på rådgivningen och allt såg bra ut. Alex väger nu 7090g och är 62,3cm lång, han har alltså på en månad gått upp 710g och blivit 1cm längre. Jag blev förvånad då han inte vuxit på längden lika mycket som tidigare, men det hör ju till att det kan stanna upp för en tid. Eftersom grammen växer  så fortsätter vi med bröstmjölk som förut och låter fast föda vänta.




Idag var det första gången som Alex blev riktigt sur när hälsovårdaren skulle väga honom. Det var okej att läkaren kontrollerade honom, men att ännu hälsovårdaren skulle göra något med honom var verkligen inte okej. Han blev så fruktansvärt arg att hans tårar bara rann och ansiktet blev helt rött. Så jag fick ta honom i famnen och lugna ner honom då kontrollen var över. Hela slutet av besöket satt han i min famn och var mycket allvarlig och snyftade lite nu och då. Stackars liten, haha. Tydligen har han börjat främma, ska bli intressant att se hur det är nästa gång vi träffar någon.




Alex favoritleksaker var naturligtvis med. Dessa har vi alltid med oss när vi far någonstans, de får honom så gott som alltid på bra humör. Av läkaren fick Alex beröm över att han greppar tag om saker så bra, och det kändes bra att höra. Han svänger ju inte sig ännu från rygg till mage eller tvärtom, så därför känns det skönt att han redan gör andra saker som bebisar ska göra i 4 månaders ålder. 




Tänk att bebisar växer så fort. Idag väger Alex nästan dubbelt mer än då han föddes och vägde 3630g. Hur kan han ha varit så liten? På bilden är han bara några timmar gammal och vi har nyss kommit bort från förlossningssalen. 

<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar